top of page

Duo Como

Duo Como is ontstaan uit de hechte vriendschap tussen Emma Wills en Sebastian Enriques dat al snel ontstond wanneer ze allebei begonnen aan hun eerste Bachelor klassieke muziek aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Wanneer het bleek dat ze uitblonken in hun samenspel, besloten ze samen een duo te vormen. 

Hun muzikale smaak treedt ver buiten de traditionele genres. Ze houden niet alleen van jazz, uitgesproken ritme's en zuiderse invloeden maar ook van lichte, elegante klassieke muziek van vroeger en nu. Ze spelen bekende en minder bekende werken van onder andere A. Piazzolla, J.S. Bach, R. Galliano, B. Lagrene, R. Balkanski, T. Gubitsch, etc.

De naam Como vindt zijn oorsprong in een reis naar het mooie Como-meer, waar ze samen met hun vrienden een ongelooflijk mooie tijd hebben beleefd. Dat is ook precies wat ze willen overbrengen op het podium: liefde voor muziek, het plezier in hun spel en de warme sferen van zalige zomeravonden. 

Info en boeking: duocomomusic@gmail.com

20230706 STROOM Rumst051_©DavidLegrève.jpg

Douce Joie

Duo Como slaat zijn vleugels uit met een eigen programma, Douce Joie. Een zoete vreugdevolle mix van lichte & elegante klassieke muziek, jazz en uitgesproken zuiderse ritmes over gans de wereld. In dit programma vertolken Sebastian en Emma niet alleen originele werken, maar ook eigen arrangementen.

Deze twee muzikanten barsten van passie voor hun muziek en nemen je met een zachte zomerbries mee naar ritmische, vreugdevolle, speelse maar ook gevoelige sferen. Douce Joie is daardoor een kleurrijk programma waarmee Duo Como de zoete vreugde van warme zomeravonden en de liefde voor het spelen van muziek wil overbrengen op hun publiek.

Nova

Duo Como pakt uit met een knapperig klassiek programma 'Nova’. Deze keer gaan Emma en Sebastian op zoek naar hun eigen taal binnen het scala van het klassieke repertorium.

 

Naast de zoete zomerse sferen van hun eerste programma 'Douce Joie', breiden ze nu hun kleurenpalet op gitaar en accordeon uit met kleppers van componisten zoals Vivaldi, Steve Reich, Saint-Saëns, Rodrigo, Bach, Glass etc. Steeds bruisend, verfrissend en verrassend weet dit unieke duo je onder te dompelen in een nieuwe klankwereld.

bottom of page