top of page

PROJECTEN

Sebastian Enriques

SOLO

IMG_9279homepage4_edited.jpg

Na 11 jaar lang op het podium met het duo Muzant, slaat Sebastian voor het eerst zijn vleugels uit met een eigen soloprogramma geschikt voor elke muziekliefhebber. Zijn eerste solorecital wordt gekenmerkt door zijn zoektocht naar een eigen stijl doorheen het accordeonrepertoire. 

Nu eens broos en breekbaar, dan weer speels of virtuoos, altijd wordt het publiek meegenomen naar zijn wereld van intense passie. Zijn zoektocht naar muzikale parels stopt nooit, daardoor brengt hij een heel spectrum aan verschillende werken van uiteenlopende componisten die hij met de grootste gedrevenheid en passie vertolkt.

 

J.S. Bach, G. Hermosa, A. Piazzolla, F. Angelis, R. Galliano, A. Borodin,

Y. Tiersen, D. Scarlatti, etc. worden met technische beheersing en toewijding naadloos verweven met emoties. Bekende en minder bekende melodieën van diverse oorsprong vormen de bouwstenen voor zijn kleurrijke solovoorstelling. 

Duo Como

Emma & Sebastian
Gitaar & Accordeon
Duo Como, Emma Wills, Sebastian Enriques

De vriendschap tussen Emma en Sebastian ontstond al snel wanneer ze allebei begonnen aan hun eerste Bachelor klassieke muziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Wanneer het bleek dat ze uitblonken in hun samenspel, besloten ze samen een duo te vormen.

Hun muzikale smaak treedt ver buiten de traditionele genres. Ze houden niet alleen van jazz, uitgesproken ritme's en zuiderse invloeden maar ook van lichte, elegante klassieke muziek van vroeger en nu. Ze spelen bekende en minder bekende  werken van onder andere A. Piazzolla, J.S. Bach, R. Galliano, B. Lagrene, R. Balkanski, T. Gubitsch, etc.

De naam Como vindt zijn oorsprong in een reis naar het mooie Como-meer, waar ze samen met hun vrienden een ongelooflijk mooie tijd hebben beleefd. Dat is ook precies wat ze willen overbrengen op het podium: liefde voor muziek, het plezier voor hun spel en de warme sferen van zalige zomeravonden. 

Voor meer informatie over Emma Wills kan u terecht op haar persoonlijke website: www.emmawillsguitar.com 

Aurae

An-Sofie & Sebastian
Zang & Accordeon
DSC00209_edit2_edited.png

Het duo Aurae, vernoemd naar de Griekse godin van de lichte wind, brengt een klassiek programma met een hoogst persoonlijke twist. Ze gaan op zoek naar raakvlakken tussen de klassieke en traditionele muziek. Vertrekkend van Westerse klassieke ankers komen ze voorbij Zuiderse ritme's en traditionele Oost-Europese melodieën. Alle werken zijn geheel eigen arrangementen voor sopraan en accordeon.

An-Sofie Moons is een klassieke sopraan die haar training mocht vervolledigen met programma's in o.a. Frankrijk, Duitsland, Italië en Portugal. Met haar warme, heldere stem geeft ze kleur aan alles wat ze brengt. 

Sebastian Enriques staat al sinds 2009 op de planken en maakt van zijn instrument een wendbare schotelantenne, broos en breekbaar, dan weer speels en virtuoos.

Voor meer informatie over An-Sofie Moons kan u terecht op haar persoonlijke website: https://www.ansofiemoons.com/

Libretto door 'De Sneeuwmakers'

Peter Holvoet Hanssen & Sebastian Enriques
De Sneeuwmakers v3.jpg

‘Er wordt te weinig sneeuw gemaakt –’

Wat is poëzie zonder muziek? Alom geprezen en vaak bekroond (stads)dichter Peter Holvoet-Hanssen (°1960) onderbreekt zijn ‘reuzenexpeditie’ voor een bezinningsmoment. Met de voorstelling Libretto gaat de meesterverteller terug naar de bron van de poëzie – van werveling naar verstilling. 

Sebastian Enriques (°1997) is de meesterlijke muziekcompagnon. De veelzijdige accordeonist maakt van zijn instrument een wendbare schotelantenne, broos en breekbaar, dan weer speels en virtuoos de wolken volgend. Hij vuurt een heel spectrum aan van uiteenlopende composities – van Astor Piazzolla tot Richard Galliano – die hij met de grootste gedrevenheid vertolkt.

De troubadour voert het publiek naar zijn mooiste ‘lied- en muziekdoosgedichten’, op zoek naar de ultieme melodie waarin geluk en lijden zijn vervat. Muziek en poëzie: een fonkeling in de duisternis. Terwijl buiten lawaai en vervuiling oprukken, gloeien vervoering en belevenis in de toverbol van deze 'sneeuwmakers’.

Voor meer info: https://www.rumoer.be/cabaret-word/peter-holvoet-hanssen-en-sebastian-enriques/ 

Muzant

Veerle & Sebastian
Viool & Accordeon
_DSC5338-2.jpg

Toen Sebastian op zijn 10de begon met accordeonlessen, kon zijn mama het niet laten om viool mee te fiedelen. Wanneer Veerle thuis ‘vioolde’, verzon Sebastian spontaan wat melodietjes. Zo ontstond Muzant vanzelf ‘tussen de soep en de patatten’.

 

Al gauw bleek dat hun onmetelijke passie voor muziek een unieke ‘band’ zou teweegbrengen, zowel op het podium als ernaast. Melodie na melodie vloeit schijnbaar moeiteloos uit hun instumenten. Zelf genieten ze niet het minst van de melancholie én de zomerse sfeer die ze steevast op het podium laten klinken.

 

Ze stonden ondertussen al op de Gentse Feesten, Het Lepelhof, Kasteel Fruithof, Dranouter, De Pianofabriek, GC ‘t Gasthuis in Wijnegem, Den Boomgaard in Ranst, Studio 100, Den Hopsack, Den Engel, in het voorprogramma van Hannelore Bedert en Arne Van Haecke. In 2014 werden ze laureaat van de wedstrijd ‘Sterk Onversterkt’ en werden ze geselecteerd voor Belgium’s Got Talent op VTM. Verder verzorgen ze allerhande evenementen voor tal van organisaties zoals Ziekenzorg, Het Zorgbedrijf, Markant, De Landelijke Gilden, FVV, Okra, Huiskamerconcerten, Dienstencentra, Het Davidsfonds, UitHuis Hoboken, Fameus, Neos, Opsinjoren Antwerpen, Bollekesfeest,...

Voor boeking en info kan u terecht op:

www.muzant.eu of veerle@muzant.eu

Sebastian07.jpg

Je muziek gaf me tranen in

mijn ogen, maar geluk in mijn hart.

- Een onbekende luisteraar

IMG_2011.jpg
_DSC9306.jpg

MoSaIC

Een Europees meerjarig samenwerkingsproject waarbij muzikanten van zeer diverse origine samenwerken, gezamenlijke kennis vergaren en elkaars muzikale tradities delen.

2021
Groepsfoto%20Accordeonklas_edited.jpg
Mols 
Accordeonensemble

Als solist speelde Sebastian mee met het Accordeonensemble olv. Ludo Mariën. Twee keer wonnen ze met 'Summa Cum Laude' in Bratislava en Praag.

2017 - 2018
cd-hoes-voorkant-1.jpg

CD Muzant

'Altijd Onderweg' een muzikaal verhaal over moeder en zoon, al spelend doorheen heel Vlaanderen

2016

Luister meer >

IMG_2020.jpg
Emile Verhaeren
Poëzie

Een verhaal met de beste poëzie en gedichten van de Belgische dichter Emile Verhaeren, gepaard met parels uit de accordeonmuziek.

2019

Lees meer >

IMG_2871_edited.jpg

Duo Saxofole

Saxofoon en accordeon, een verrassende combinatie. Met pit en vuur speelden ze werken uit de jazz, tango en klassieke wereld

2016 - 2017

Lees meer >

_DSC5330.jpg

Broodje Mol

Originele arrangementen van Franse chansans met Nederlandse teksten. Vakkundig vertaald en herwerkt door Lieven van Vaerenbergh.

2015

Luister meer >

Schermafbeelding%202020-10-29%20om%2018.15_edited.jpg

Tango Sextet

Zes internationale muzikanten brengen hun hoofden en instrumenten bij elkaar voor de mooiste Argentijnse muziek.

2019
Ll_BM_S1020416_055.jpg

Wintergroenten

Afstudeerproject in samenwerking met de!Kunsthumaniora Antwerpen met strijkersorkest olv. Edwig Abrath.

2016
Schermafbeelding 2020-10-29 om 21.02.19.jpg

CD De Vaganten

'Onverwacht' de allerlaatste CD van de legendarische Antwerpse kleinkunstgroep De Vaganten

2012

AFGELOPEN

PROJECTEN

bottom of page