PROJECTEN

Sebastian Enriques

SOLO

Na 11 jaar lang op het podium met het duo Muzant, slaat Sebastian voor het eerst zijn vleugels uit met een eigen solo-programma geschikt voor elke muziekliefhebber. Zijn eerste solo-recital wordt gekenmerkt door zijn zoektocht naar een eigen stijl doorheen het accordeonrepertoire. 

Nu eens broos en breekbaar, dan weer speels of virtuoos, altijd wordt het publiek meegenomen naar zijn wereld van intense passie. Zijn zoektocht naar muzikale parels stopt nooit, daardoor brengt hij een heel spectrum aan verschillende werken van uiteenlopende componisten die hij met de grootste gedrevenheid en passie vertolkt.

 

J.S. Bach, G. Hermosa, A. Piazzolla, F. Angelis, R. Galliano, A. Borodin,

Y. Tiersen, D. Scarlatti, etc. worden met technische beheersing en toewijding naadloos verweven met emoties. Bekende en minder bekende melodieën van diverse oorsprong, vormen de bouwstenen voor zijn kleurrijke solo-voorstelling. 

Duo Como

Emma & Sebastian
Gitaar & Accordeon
Duo Como, Emma Wills, Sebastian Enriques

De vriendschap tussen Emma en Sebastian ontstond al snel wanneer ze allebei begonnen aan hun eerste Bachelor klassieke muziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Wanneer het bleek dat ze uitblonken in hun samenspel, besloten ze samen een duo te vormen.

Hun muzikale smaak treedt ver buiten de traditionele genres. Ze houden niet alleen van jazz, uitgesproken ritme's en zuiderse invloeden maar ook van lichte, elegante klassieke muziek van vroeger en nu. Ze spelen bekende en minder bekende  werken van onder andere A. Piazzolla, J.S. Bach, R. Galliano, B. Lagrene, R. Balkanski, T. Gubitsch, etc.

De naam Como vindt zijn oorsprong in een reis naar het mooie Como-meer, waar ze samen met hun vrienden een ongelooflijk mooie tijd hebben beleefd. Dat is ook precies wat ze willen overbrengen op het podium: liefde voor muziek, het plezier voor hun spel en de warme sferen van zalige zomeravonden. 

Voor meer informatie over Emma Wills kan u terecht op haar persoonlijke website: www.emmawillsguitar.com 

Muzant

Veerle & Sebastian
Viool & Accordeon
_DSC5338-2.jpg

Toen Sebastian op zijn 10de begon met accordeonlessen, kon zijn mama het niet laten om viool mee te fiedelen. Wanneer Veerle thuis ‘vioolde’, verzon Sebastian spontaan wat melodietjes. Zo ontstand Muzant vanzelf ‘tussen de soep en de patatten’.

 

Al gauw bleek dat hun onmetelijke passie voor muziek een unieke ‘band’ zou teweeg brengen, zowel op het podium als ernaast. Melodie na melodie vloeit schijnbaar moeiteloos uit hun instumenten. Zelf genieten ze niet het minst van de melancholie én de zomerse sfeer die ze steevast op het podium laten klinken.

 

Ze stonden ondertussen al op de Gentse Feesten, Het Lepelhof, Kasteel Fruithof, Dranouter, De Pianofabriek, GC ‘t Gasthuis in Wijnegem, Den Boomgaard in Ranst, Studio 100, Den Hopsack, Den Engel, in het voorprogramma van Hannelore Bedert en Arne Van Haecke. In 2014 werden ze laureaat van de wedstrijd ‘Sterk Onversterkt’ en werden ze geselecteerd voor Belgium’s Got Talent op VTM. Verder verzorgen ze allerhande evenementen voor tal van organisaties zoals Ziekenzorg, Het Zorgbedrijf, Markant, De Landelijke Gilden, FVV, Okra, Huiskamerconcerten, Dienstencentra, Het Davidsfonds, UitHuis Hoboken, Fameus, Neos, Opsinjoren Antwerpen, Bollekesfeest,...

Voor boeking en info kan u terecht op:

www.muzant.eu of veerle@muzant.eu

Sebastian07.jpg

Je muziek gaf me tranen in

mijn ogen, maar geluk in mijn hart.

- Een onbekende luisteraar

_DSC9306.jpg

MoSaIC

Een Europees meerjarig samenwerkingsproject waarbij muzikanten van zeer diverse origine samenwerken, gezamenlijke kennis vergaren en elkaars muzikale tradities delen.

2021
Groepsfoto%20Accordeonklas_edited.jpg
Mols 
Accordeonensemble

Als solist speelde Sebastian mee met het Accordeonensemble olv. Ludo Mariën. Twee keer wonnen ze met 'Summa Cum Laude' in Bratislava en Praag.

2017 - 2018
cd-hoes-voorkant-1.jpg

CD Muzant

'Altijd Onderweg' een muzikaal verhaal over moeder en zoon, al spelend doorheen heel Vlaanderen

2016

Luister meer >

IMG_2020.jpg
Emile Verhaeren
Poëzie

Een verhaal met de beste poëzie en gedichten van de Belgische dichter Emile Verhaeren, gepaard met parels uit de accordeonmuziek.

2019

Lees meer >

IMG_2871_edited.jpg

Duo Saxofole

Saxofoon en accordeon, een verrassende combinatie. Met pit en vuur speelden ze werken uit de jazz, tango en klassieke wereld

2016 - 2017

Lees meer >

_DSC5330.jpg

Broodje Mol

Originele arrangementen van Franse chansans met Nederlandse teksten. Vakkundig vertaald en herwerkt door Lieven van Vaerenbergh.

2015

Luister meer >

Schermafbeelding%202020-10-29%20om%2018.15_edited.jpg

Tango Sextet

Zes internationale muzikanten brengen hun hoofden en instrumenten bij elkaar voor de mooiste Argentijnse muziek.

2019
Ll_BM_S1020416_055.jpg

Wintergroenten

Afstudeerproject in samenwerking met de!Kunsthumaniora Antwerpen met strijkersorkest olv. Edwig Abrath.

2016
Schermafbeelding 2020-10-29 om 21.02.19.jpg

CD De Vaganten

'Onverwacht' de allerlaatste CD van de legendarische Antwerpse kleinkunstgroep De Vaganten

2012
IMG_2011.jpg

AFGELOPEN

PROJECTEN