Ballone Burini
Altijd Onderweg

Muziek

De 10 instrumentale werken van violiste/componiste Veerle Dierckx getuigen van haar krachtige verbeelding en zijn bijzonder integer uitgevoerd. Evenredig met het leven zelf, vertellen ze uitbundig over hun intense vreugde, over goesting en doorzetting, over zachtheid of over pijn en over de melancholie van het loslaten. Wie al het geluk had om ze te horen spelen weet dat hun muziek een erg grote verbondenheid uitstraalt en raakt tot in het diepst van de ziel.

De titeltrack 'Altijd Onderweg' ontstond tijdens de ontelbare verplaatsingen van het duo naar een of ander optreden en zet meteen de toon voor het hele album: impressies van sterke uit het leven gegrepen momenten.

 

'Glimlach' is een stemmige trage melodie die wat doet denken an een Ierse slow air, nostalgisch tot en met. Hierop wordt het duo kundig bijgestaan door Eva Maeyaert op harp, wat beslist een toegevoegde waarde is. 

Andere nummers zoals 'Folk in Mei' zijn dan weer uptempo en roepen vreugdevolle taferelen op. Er is een knappe balans tussen de tragere deuntjes en de snellere stukken; zo is het geheel uitermate genietbaar.

'Pastorale van een Witte Vlinder', geschreven naar aanleiding van het heengaan van Miel Cools, doet aanvankelijk heel klassiek aan, maar bevat enkele tempowisselingen die de twee muzikanten de gelegenheid geven hun kunnen te laten horen. 

We gaan hier niet alle nummers uit de doeken doen, maar de titels ervan evoceren op zich heel wat beelden, landschappen, toestanden, die de luisteraar met enige verbeelding en op zijn eigen manier moeiteloos kan invullen: Lentebriesje, Zweven, Zomers Water, Maandans, Wintervuur, Dagdroom,... 

Muzant is een duo dat heel wat in zijn mars heeft, de composities zijn aantrekkelijk, bevatten ingrediënten van folk, klassiek, musette, tango... en vooral, beide muzikanten zijn top.

"

René Warny

"

Een fysieke cd kan u ook bestellen via veerle@muzant.eu. 
Stort €15 (+ €1 verzending) naar BE84 973 7400 3859 van Muzantvzw en vermeld je naam en adres zodat wij een CD naar jou kunnen opsturen.

Soundcloud

Muzant

Live

Muzant on tour
  • Facebook
  • YouTube
  • SoundCloud

Info & boeking: contact@sebastianenriques.com

Ondernemingsnummer: 0736.505.360

© 2020 by Sebastian Dierckx. All rights reserved