top of page

Muzant

Muzant is een muzikaal moeder-zoon duo dat het levenslicht zag in 2009. Ondertussen zijn ze lang niet meer aan hun proefstuk toe. Veerle en Sebastian treden veelvuldig op in culturele centra en op festivals waaronder Gentse Feesten, Bollekesfeest, Dranouter,....

Toen Sebastian op zijn 10de begon met accordeonlessen, kon zijn mama het niet laten om mee viool te fiedelen. Wanneer Veerle thuis 'vioolde', verzon Sebastian spontaan wat melodietjes. Zo ontstond duo Muzant vanzelf 'tussen de soep en de patatten'. 

Al gauw bleek dat hun onmetelijke passie voor muziek een unieke band zou teweeg brengen, zowel op het podium als ernaast. Melodie na melodie vloeit schijnbaar moeiteloos uit hun instrumenten. Zelf genieten ze niet het minst van de melancholie én de zomerse sfeer die ze steevast op het podium laten klinken.

Meer info op: www.muzant.eu of veerle@muzant.eu

AfterlightImage.jpeg

Altijd Onderweg

Vaak klinkt het zomers en speels, dan weer subtiel, intens of heel virtuoos, maar altijd vol overgave, passie en levensvreugde. Argentijnse tango, virtuoze klezmer, franse walsen of zwoele Spaanse muziek, alles kan en alles klinkt! Met een verleden als kleinkunst-violiste hoor je ze gegarandeerd ook enkele tijdloze klassiekers uit het betere kleinkunst-repertoire vertolken.

 

Eigenlijk vertellen deze muzikanten met hun vinnige instrumenten telkens nieuwe verhalen in de mest kleurrijke en universele taal die er bestaat, de muziek. Zet je gemakkelijk, vergeet al je zorgen en geniet van Muzant. Meedoen mag!

Winters Muzant

Dit is een gevarieerd programma dat zich richt naar de Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Ze brengen een stijlvolle mix van winterse klassieke muziek, afgewisseld met bekende kerstliederen in originele arrangementen. Met passende muziekparels over de grenzen van tijd en ruimte heen creëren ze een gezellige sfeer perfect voor de tijd van het jaar. Dit alles wordt virtuoos gebonden door hun eindeloze passie voor alles wat warm en mooi klinkt op viool en accordeon.

 

Daarnaast kleden ze de voorstelling rijkelijk in met kleine instrumentjes zoals triangel, tamboerijn, trommels, regenpijp,... . Bij een nieuwjaarsconcert wordt er steevast afgesloten met de gekende Strauss melodie.

Muzant Klassiek

Muzant brengt een avond vol fijne muziek, subtiel, stijlvol en pittig. Hun zoektocht naar mooie parels uit de klassieke muziekgeschiedenis voor viool en accordeon stopt nooit. Daarbij worden technische beheersing en toewijding naadloos verweven met emoties.

Ze vertolken met de grootste gedrevenheid en passie, werken uit de het klassieke repertoire (Bach, Vivaldi, Pachelbel. Boccherini,...). Daarnaast vertolken ze hedendaagse componisten vanuit alle uithoeken van de wereld (Galliano, Piazzolla,...) en enkele subtiele eigen composities. De accordeon zorgt steevast voor een zomerse toets in het geheel.

bottom of page