Dierckx_Accordeon1.jpg

BIOGRAFIE

Sebastian Enrique Dierckx °1997 werd geboren in Antwerpen uit een gezin vol muziek. Zijn moeder, een Vlaamse violiste en zijn vader, een Peruviaanse traditionele muzikant gaven hem muziek met de paplepel mee waardoor hij al van jongs af aan bezeten is door de muziek. Op zijn 5de kreeg hij zijn eerste muzieklessen piano en nog geen twee jaar later leerde hij viool spelen aan de muziekschool van Wijnegem. Bij het eerste contact met een accordeon in november 2008, was hij direct verkocht en voelde hij zich onmiddellijk verbonden met het instrument. Amper 1 jaar later bracht Sebastian voor het eerste als accordeonist een avondvullend programma met het duo Muzant. Samen met zijn moeder violiste speelden ze de pannen van het dak en leerde hij gaandeweg heel natuurlijk de kneepjes van het vak. 

Na zijn studie aan de!Kunsthumaniora Antwerpen werd hij toegelaten op het Koninklijk Conservatorium Antwerpen met Grootste Onderscheiding bij Ludo Mariën. In de jaren daarna reisde hij mee met de accordeonklas van Mol naar wedstrijden in oa. Bratisava en Praag. Met oa. Sebastian als solist werden ze in 2018 uitgeroepen tot 'Festival Laureate' met de hoogst behaalbare score. Ondertussen heeft hij ook een Bachelor Klassieke Accordeon op zak en studeert hij nu verder om ook zijn Master te behalen. Bovendien geeft hij sedert 2018 zijn passie door aan accordeonleerlingen in Muzarto, De Academie voor Muziek, Woord en Dans Essen - Kalmthout en Muziekschool Mimuze in Kalmthout

Mede dankzij deze ervaringen en brede muzikale vorming ontwikkelde Sebastian zich tot een accordeonist die in alle stijlen thuis is. Deze veelzijdigheid tracht hij te bereiken door de grenzen van zijn accordeon op te zoeken, waarbij hij het publiek niet onberoerd wil laten. Hij streeft dan ook naar een grotere waardering voor zijn instrument en hoopt vooral dat te bereiken bij u.

Sebastian07.jpg

Je muziek gaf me tranen in

mijn ogen, maar geluk in mijn hart.

- Een onbekende luisteraar